Profil

On English

På Dansk

Auf Deutsch

Æselforeningen er en landsdæk kende forening, hvor alle æsel-interesserede kan være medlem.

Foreningen er stiftet i maj 1995

I Æselforeningen vil vi fremme kendskabet til æsler og skabe interesse for æsler som brugs- og hobbydyr.

Vi holder forskellige arrangementer rundt omkring i landet, deltager i hobbyudstillinger o. l. + meget andet spændende.

Registrering: Alle kan få deres æsler registreret i foreningen. Medlemskontingent: 150 Dkr. om året.Æselforeningen udgiver medlemsbladet Æsel-Nyt, der udkommer 4 gange årligt. Det indeholder .
  • Aktuelt stof.
  • Omtale af arrangementer.
  • Fagligt stof.
  • Meddelelser
  • Oplysninger
  • Indlæg fra medlemmerne.
  • Køb- og salgsannoncer
  • Aktivitetskalender.
  • Med mere

Deadline

for Æsel-Nyt

1. februar, 1.maj,

1.august, 1.november

Foreningen har endvidere kontakt til mange udenlandske foreninger og privatpersoner, og er gerne behjælpelig med at formidle kontakter
Lidt om æslerÆsler er charmerende og intelligente dyr. Dertil kommer, at de er nøjsomme, arbejdsvillige, udholdende og generelt robuste og ikke særlig modtagelige for sygdomme.

Æsler har deres helt egne specielle personlighed, de er venlige og tålmodige. Derfor er de ideelle kæledyr for børn og voksne. Deres styrke gør, at de er gode som køre- og ridedyr. Også for handikappede er de særdeles vel egnede.

De findes i størrelser fra omkring 70 cm og op til 160-170 cm - og i mange forskellige farver.

Foderet består om sommeren hovedsagelig af græs evt. suppleret med halm, og om vinteren af halm og hø, suppleret med lidt roer eller gulerødder eller lign., og de skal helst hele året have adgang til en mineralsliksten.

De skal selvfølgelig også passes med vaccinationer, ormekure, kontrol for tandspidser, og hovene skal ordnes jævnligt.En æselhoppe går drægtig i 12 op til 13-13½ måned, og der findes vist ikke noget mere henrivende i dyreverdenen end et lille æselføl med dets lange ører, kønne ansigt og dunede pels.

Æselhoppen kommer normalt i brunst hver 3. Uge. Første gang er den måske kun 8-9 måneder gammel, men det er alt for tidligt at blive ifolet. Den skal være 3-4 år, og det er altid dens alder og ikke dens størrelse, der er afgørende for, hvornår den skal til hingst.

Æselhingstene begynder som regel at blive kønsmodne, når de er 12-18 måneder.Skal de ikke bruges som hingste, er det bedst at kastrere så tidlig som mulig.Føl fravendes i 8-9 måneders alderen - allertidligst ved 6 måneder.Æsler kan gå ude hele året, hvis blot de har et hus eller et skur, hvor de kan gå ind i læ og tørvejr.